Det här med trender kan man tycka är lite galet emellanåt och kanske helst när det kommer till resor. Om man ska följa trenderna i världen som alltså inte bara bestämmer hur vi ska klä oss, sminka oss och vilken frisyr och hårfärg vi ska ha, utan de avgör också hur vi inreder och vart vi reser. Galet? Ja! Något vi är vana vid? Ja! Ska vi följa varenda trend? Nej!

Det finns dock en sak som är bra med detta och det är at när trendiga resmål lyfts fram så kan det bli så att man upptäcker platser som man inte annars upptäckt. Trots att vi har koll på världen och vad som händer var på ett helt annat sätt idag och trots att ingenting längre är exotiskt så är det ju fortfarande så att det är någonting vi missat.

Enkelt eller krångligt?

Med vissa resmål är det på det viset att man bara får acceptera att det kommer att bli lite krångligt att ta sig dit, medan andra resmål är hur enkla som helst att ta sig till. Vissa av de mer komplicerade resmålen är såklart värt varenda krånglig stund, men det är bra att man har i minnet att det krävs energi för att klara av det. Är det så att man vill semestra främst för att få lite lugn och ro så är det alltså inte ett smart val att åka iväg på alltför avancerade resor.

Nu är det ju så att bara för att det är krångligt betyder det inte att det är mer spännande än det kan vara när man reser iväg någonstans där saker och ting är enkelt, så kom ihåg det!

Att resa för sitt eget välbefinnandes skull

Idag är det sociala medier som styr de flestas liv och med det följer att det är många som inte upplever saker och ting på plats lika mycket som man gjorde förr. Istället för att chilla och ha det bra så sätter man igång och ta foton och hålla på bara för att fylla Instagram och andra sociala medier man använder med foton.

Det är som att världen glömt bort vad det handlar om att resa. Man ska väl ge sig ut på resor för att ha det kul, uppleva spännande saker, få sol om man vill ha det, besöka magiska platser man drömt om att få se på riktigt? Allt detta kan väldigt lätt bli allt annat än just vad det ska vara bara för att man har en kamera redo så fort man vaknar. Kom ihåg att åtminstone försöka leva livet i nuet istället för att leva det genom din telefon!

Träning på resande fot

Träningsboll och hantlar att ta med på resan!

Som vi redan nämnt älskar vi att träna och det kan ibland bli ett problem när man reser. Nämligen att man inte får tid eller möjlighet till ett träningspass. Vårt stora tips då är att ha med sig enkla träningsredskap i resväskan! Några exempel är: Hopprep, balansplatta, träningsband – men vår favorit är en träningsboll!

Blåser man ut luften i sin träningsboll (även kallat gymboll eller pilatesboll) tar den noll plats i väskan. Du kan sedan blåsa upp träningsbollen i hotellrummet och träna en stor del av kroppen samt balansen på ett effektivt och roligt sätt. Inget annat träningsredskap kommer i närheten!

Sen kan man självklart ge sig ut och springa på stranden, i bergen, skogen eller vad som bjuds. Eller varför inte gå till ett lokalt gym och köra loss? Problemet är dock att dessa möjligheter inte alltid finns eller är så lockande. Då är det perfekt med ett eget träningsredskap i hotellet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *